En iyi Online Sohbet Odaları


Sohbetvar.Net Online sohbet odaları tamamen yeni modern çağa uygun bir şekilde hazırlanmıştır, ister mobil ister bilgisayar üzerinden canlı sohbet odalarına hemen katılabilirsiniz. yeni arkadaşlıklar, dostluklar edinmenin yeni sohbet platformu. hemen şimdi ücretsiz katılın.

Gerçek Kişilerle Canlı Sohbet


Kullanışlı ve kolay sohbet ara yüzü ile, her şehir ve ülkeden yüzlerce kullanıcın katıldığı mobil sohbet odaları katılabilirsiniz, kendi alanında sohbet siteleri aramasında en iyi konumlara sahip olan sohbetvar.net chat sohbet odalarına üye olmadan sohbete katılabilirsiniz.

Meram Canlı Sohbet Odaları



Konya’nın neyi meşhur? İşte Konya’nın nesi meşhur sorusunun cevabı…

Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en büyük şehri olan Konya farklı lezzetleriyle de dikkat çekiyor. Peki İç Anadolu Bölgesi şehirlerimizden olan Konya’nın neyi meşhur? Evliya şehri olarak da bilinen Konya’nın meşhur olan yiyecekleri…

Konya farklı lezzetleri ve geniş kültürüyle dikkat çekiyor. Konya’nın neyi meşhur? Konya’da hangi lezzetleri yemeden geçmemeli? Konya ilinin sınırları içerisinde toplamda 31 adet ilçesi bulunmaktadır. Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Karatay, Kulu, Meram, Sarayönü, Selçuklu, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük ve Yunak Konya’nın ilçeleri olmaktadır.

KONYA’NIN NESİ MEŞHUR?

Etli Ekmek,
Mevlana Böreği,
Arabaşı Çorbası,
Dilber Dudağı Baklavası,
Papara Yemeği,
Batırık, Yoğurt Çorbası,
Etli Topalak, Bamya Çorbası,
Etli Pilav

KONYA’NIN DİKKAT ÇEKEN YERLERİ

Mevlana Müzesi: Dünyanın pek çok yerinden her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Mevlana Müzesi, Konya’nın simgelerindendir. 1926 yılından bu yana müze olarak ziyarete açık olan türbe Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden biridir.

Çatalhöyük: Dünya Mirasları Listesi’ne ülkemizden giren yerlerden biri olan Çatalhöyük M.Ö. 7000’li yıllardan günümüze kalan bir uygarlık merkezidir. Konya’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir Çatalhöyük.

Alaeddin Tepesi: Karatay ilçesinde bulunan Alaeddin Tepesi 20 metre yüksekliğe sahiptir. Alaeddin Camii’nin yer aldığı tepe şehri simgeleyen yerlerin başında gelir.

Meram Tarihi Hakkında…

Meram’ın tarihi ile Konya ili tarihi arasında bir paralelik bulunmaktadır. Tarih devirlerinde Konya ili Hititler, Frigler, Lidyalılar ve Persler tarafından yönetilmiştir. Büyük İskender ve Romalılar tarafından ele geçirilen Konya, Selçukluların başşehri olur. Daha sonra Konya’da Karamanoğullarının müteakiben Osmanlı Devleti’nin hakimiyeti görülür.

İsmini Meram Bağlarından alan Meram ilçesi; Konya ilinin 3 merkez ilçesinden biridir. T.B.M.M.’nin 20 Haziran 1987 tarihli oturumunda Konya il merkezinin Büyükşehir hüviyetine kavuşturulmasıyla Karatay ve Selçuklu ilçeleriyle birlikte doğmuştur.. 19500 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 3399 Sayılı Kanunla ilçe hüviyetine kavuşan Meram ilçesi, 1112 Km2′ lik yüzölçümüyle Konya’nın önemli bir yerleşim merkezi olarak, kuruluş çalışmalarını tamamlamış 08 Ağustos 1988 tarihinden itibaren hizmete başlamıştır.

Evliya Çelebi, Seyahatnamesi’nde gezip-gördüğü yerler arasında bağ bahçe, bostanlardan söz ederken bağlık-bahçelik bu yerlere her defasında “Bağ-ı Meram” ifadesini kullanmaktadır; hatta buraların Konya’nın Meram’ı gibi olduğunu ifade etmektedir. “ Peçevi şehrinin Baruthane mesiresi, Kırım’ın Sudak Bağı, İstanbul’un yüz yetmiş beşten fazla bahçe ve gülistanları, Tebriz’in Şah-ı Cihanbağı, Konya’nın Meram Mesiresinin yanında bir çemenzar bile değildir.”



Bir yanıt yazın

Kategoriler


Popüler Yazılar


1879 Defa
1578 Defa