En iyi Online Sohbet Odaları


Sohbetvar.Net Online sohbet odaları tamamen yeni modern çağa uygun bir şekilde hazırlanmıştır, ister mobil ister bilgisayar üzerinden canlı sohbet odalarına hemen katılabilirsiniz. yeni arkadaşlıklar, dostluklar edinmenin yeni sohbet platformu. hemen şimdi ücretsiz katılın.

Gerçek Kişilerle Canlı Sohbet


Kullanışlı ve kolay sohbet ara yüzü ile, her şehir ve ülkeden yüzlerce kullanıcın katıldığı mobil sohbet odaları katılabilirsiniz, kendi alanında sohbet siteleri aramasında en iyi konumlara sahip olan sohbetvar.net chat sohbet odalarına üye olmadan sohbete katılabilirsiniz.

Bursa Canlı Sohbet Odaları



Bursa Canlı Sohbet Odaları içerisinde Sohbet Chat yapmaya başlamadan önce Bursa ilimizi tanıyalım. Bu makalemde Bursa ilimizin Yıldırım ilçesini tanıtarak başlayalım.

Yıldırım Hakkında

YıldırımBursa‘nın merkezinde Osmangazi‘den sonra en büyük ve en çok göç alan metropol ilçesidir. Bursa’nın merkezinde 18 Haziran 1987 gün ve 3391 sayılı kanunla kuruldu.

Adı

Yıldırım ilçesinin adı, Osmanlı İmparatorluğu dördüncü padişahı Yıldırım Bayezid’den gelmektedir.

Coğrafi konum

Uludağ’ın eteklerine kurulmuş Yıldırım ilçesinin doğusunda Kestel ve Gürsu, kuzeyinde ve batısında Osmangazi ilçesi vardır. Yüzölçümü 399 kilometrekaredir. Denizden yüksekliği 150-155 metredir.

İlçenin güneyinde Uludağ yükselir, kuzeyi düzdür. İlçenin ortasından BursaAnkara karayolu geçer.

Mahalleler

69 mahalleden oluşmaktadır.

152 Evler, 75.Yıl, Akçağlayan, Anadolu, Arabayatağı, Bağlaraltı, Balabanbey, Baruthane, Beyazıt, Çınarönü, Cumalıkızık, Davutdede, Davutkadı, Değirmenlikızık, Değirmenönü, Demetevler, Duaçınarı, Eğitim, Emirsultan, Erikli, Ertuğrulgazi, Esenevler, Fidyekızık, Güllük, Hacıseyfettin, Hacivat, Hamamlıkızık, Hocataşkın, İsabey, Kaplıkaya, Karaağaç, Karamazak, Karapınar, Kazımkarabekir, Kurtoğlu, Maltepe, Mehmet Akif Ersoy, Mevlana, Meydancık, Millet, Mimar Sinan, Mollaarap, Musababa, Namazgah, Ortabağlar, Piremir, Samanlı, Selçukbey, Selimzade, Sıracevizler, Sinandede, Siteler, Şirinevler, Şükraniye, Teferrüç, Ulus, Umurbey, Vakıf, Vatan, Yavuzselim, Yediselviler, Yenimahalle, Yeşil, Yeşilevler, Yeşilyayla, Yıldırım, Yiğitler, Yunusemre, Zümrütevler.

Nüfus

İlçenin nüfusu 2020 nüfus sayımına 657.176’dır. İlçe dışarıdan yoğun göç almaktadır. İlçede nüfus olarak çoğunluk, Artvin, Posof, Ardahan ve Karslılar yoğun olarak yaşamaktadırlar. Ayrıca yurtdışından Gümülcine, Kırcaali illerinden birçok Türk de Yıldırım’a yerleşmiştir.

İklim

İlçede ılıman Marmara iklimi görülür. Ortalma sıcaklık 14.4 derecedir; ortalama nem oranı %58’dir. En çok yağmur kış aylarında ve mart-nisan aylarında düşer, en az yağış haziran ayında alır. Ortalama 8-10 gün kar yağar. Kar kalınlığı 25–35 cm’dir. İlçenin Uludağ’ın eteklerindeki yüksek kesimlerine daha çok kar yağar ve yerde daha uzun süre kalır. İlçede en çok lodos ve poyraz rüzgarları görülür.

Ulaşım

İlçede ulaşım; metro, tramvay, otobüs, minibüs ve dolmuş ile sağlanmaktadır. Ankara Caddesi üzerinde Bursaray ile hem doğuya hem batıya ulaşım mümkündür. İncirli Caddesi’nde bulunan nostaljik tramvay ile Cumhuriyet Caddesi’ne gidilebilmektedir. Teferrüç Mahallesi’nde bulunan Teleferik ile Uludağ’a ulaşım mümkündür.

Tarım

Buğday, arpa, yulaf ilçede en çok üretilen ürünlerdir. Fasulye ve bakla ile domates, biber gibi sebzeler; şeker pancarı, susam, ayçiçeği gibi endüstriyel bitkiler; dut, ceviz, şeftali, kiraz, ayva, kestane gibi meyveler de yetiştirilmektedir.

Sanayi

İlçede sanayi gelişmiştir. Otosansit Sanayi Sitesi’nde irili, ufaklı birçok işletme farklı sektörlerde üretim yapmaktadır. Vişne Caddesi üzerinde kurulmuş olan Vişne Ticaret Merkezi bulunmaktadır. Duaçınarı Mahalle­si’nde dokuma sanayi gelişmiştir. Havlu, kumaş, astar, perde üretimi yaygındır. Ayrıca karoser yapımı, otomobil parçaları ve makine parçaları üretimi yapılır. Mobilya sanayi de ileridir. Ayrıca Hacivat Mahallesi’nde sandıkçılar sitesi kurulu olup sitenin içinde çelik sanayi, tekstil ve makine sanayi fabrikaları da bulunmaktadır.

Hayvancılık

İlçede küçükbaş hayvancılık, özellikle Uludağ eteklerinde büyükbaş hayvancılık yapılır. Tavukçuluk, avcılık gelişmiştir.

Tarihi yapılar

Adını Osmanlı padişahı Yıldırım Bayezid’tan alan ilçede, Osmanlı döneminden kalma çok sayıda tarihi yapı bulunur. En önemlileri Yıldırım Camii, Yıldırım Hamamı (Yeşil Hamam), Yıldırım Medresesi, Yıldırım Darüşşifası, Yıldırım Türbesi, Yeşil Camii, Yeşil Türbe, Emir Sultan Camii, Emir Sultan Türbesi, Emir Sultan Çeşmesi, Berkenet, Zehra Hanım Çeşmesi, Devlet Hatun Türbesi, Darüssaade Ağası Çeşmesi, Ümmügülsüm Çeşmesi, Hünkar Çeşmesi, Beşir Ağa Çeşmesi, Sitti Hatun Mesciti, Türk-İslam Eserleri Müzesi, Cumalıkızık Köyü Camisi, Irgandı Köprüsü, Setbaşı Köprüsü, Boyacıoğlukulluğu Köprüsü, Namazgah semtindeki Namazgâh, Mahfel, Kozaklık Han, Namazgah Camii, Bursa Şehir Kütüphanesi, Teleferik ve bunun gibi yapıtlardır.

Eğitim ve sağlık

Yıldırım ilçesinde Bursa Teknik Üniversitesi, öğrenci yurtları ile pek çok lise, ilköğretim ve anaokulu bulunur.

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi, birçok özel hastane, pek çok sağlık ocağı, özel sağlık kuruluşları ve 2 huzurevi Yıldırım ilçesinde yer alır.



1 Yorum

  1. DeviL

    2 Kasım 2021 at 00:59

    Sohbet Odaları içerisinde saygı ve kaliteye özen gösteren en iyi site diyebilirim

Bir yanıt yazın

Kategoriler


Popüler Yazılar


1886 Defa
1584 Defa