En iyi Online Sohbet Odaları


Sohbetvar.Net Online sohbet odaları tamamen yeni modern çağa uygun bir şekilde hazırlanmıştır, ister mobil ister bilgisayar üzerinden canlı sohbet odalarına hemen katılabilirsiniz. yeni arkadaşlıklar, dostluklar edinmenin yeni sohbet platformu. hemen şimdi ücretsiz katılın.

Gerçek Kişilerle Canlı Sohbet


Kullanışlı ve kolay sohbet ara yüzü ile, her şehir ve ülkeden yüzlerce kullanıcın katıldığı mobil sohbet odaları katılabilirsiniz, kendi alanında sohbet siteleri aramasında en iyi konumlara sahip olan sohbetvar.net chat sohbet odalarına üye olmadan sohbete katılabilirsiniz.

İstanbul Bayan Sohbet Odaları



İstanbul Bayan Sohbet Odaları içerisinde Sohbet Chat yapmaya başlamadan önce sizlere İstanbul ili hakkında biraz bilgiler verelim. İlimizi tanımaya Bağcılar ilçesinden devam edelim.

Bağcılar Nerede?

Bağcılarİstanbul Avrupa Yakası’nda bir ilçedir. İstanbul’un ilçeleri arasında en yüksek 3. nüfus yoğunluğuna sahip ilçedir. 1980-2005 yılları arasında Karadeniz ve Güneydoğu bölgelerinden yüksek göç almış Bağcılar, İmar ve proje bakımından kapasitesi dolduğundan son 15 yıldır fazla nüfus artışı yaşamamıştır.

Tarih

Önceleri Bakırköy ilçesine bağlı iken 1992 yılında ilçe olmuştur. Osmanlı döneminde çoğunlukla Rumların yaşadığı Mahmutbey Nahiyesi köylerinden biri olmuştur. İstanbul Belediyesi İstatistik Müdürlüğü tarafından hazırlanan İstanbul Şehri İstatistik Yıllığı 1930-31 adlı eserde Mahmutbey’e bağlı olan 6 köyden biri olan Bağcılar’ın o dönemdeki adı Çıfıtburgaz’dır.

1924 yılında yapılan mübadele anlaşması gereğince Mahmutbey ve Bağcılar’daki birçok yere Yunanistan’ın Selanik kentinden gelen Türkler yerleştirilmiştir. Ardından 1929 yılında Bulgaristan’ın Varna kentinden gelen Türkler Çıfıtburgaz Çiftliği denen mevkiden yaklaşık 17.000 dönümlük arazi almışlar ve buraya yerleşmişlerdir. 1925’te adı “Yeşilbağ” olarak değişmiş ve bu ad yaklaşık 1970’lerin sonunda şehirleşme sonucu bağcılık yok oluncaya kadar kullanılmıştır.

1975 yılına kadar geçimini bağ ve bostan işleriyle sağlayan halk, Anadolu’dan İstanbul’a başlayan göç dalgası nedeni ile aşırı ve plânsız büyümüş, 90’lı yıllara dek hiçbir alt yapısı olmayan büyük bir çarpık kente dönüşmüştür. 1992 yılından itibaren ilçe statüsüne yükselmesi ile Bağcılar’da modern şehirciliğe geçiş çalışmaları yapılmış ve bugün büyük ölçüde altyapı problemleri çözülmüştür.

Konum

Bağcılar İstanbul‘un Avrupa Yakası’nda , İstanbul Büyükşehir Belediyesi hizmet sınırları içinde yer alır. Yüzölçümü 22 km²’dir. Göç alan bir ilçedir. E-5 ile TEM Otoyolu arasında kalmaktadır. Güneyinde Bahçelievler, batısında Küçükçekmece, kuzeybatısında Başakşehir , doğusunda Güngören, kuzeyinde Esenler, Esenler ve Başakşehir’e bağlı askerî araziler bulunmaktadır. Denize kıyısı yoktur. Aşınma ile meydana gelmiş yer yer düz ve dalgalı bir platoya yayılan Bağcılar ilçesinin denizden yüksekliği 50 – 130 metre arasında değişkenlik gösterir.

Ulaşım

Yunus Emre Köprüsü (Papaz köprüsü), Kâzım Karabekir Mahallesi

Bağcılar, toplu taşıma alanında İstanbul’un gelişmiş ilçesidir. İlçe, metro bakımından M1ʙ metro hattı ile Yenikapı’ya bağlanmış M3 metro hattı ile Kirazlı’dan Atatürk Olimpiyat Merkezi ve Başakşehir/MetroKent’e bağlanmıştır, M7 hattı’ı ilede Mahmutbey’den Mecidiyeköy’e gider ayrıca hattın Kabataş ve Esenyurt’a uzatma inşaatlarıda devam etmektedir. Tramvaylarda ise T1 tramvay hattı Bağcılar’dan başlayarak Kabataş’a kadar devam eder. Yapımı devam eden veya düşünülen M3 Kirazlı – Bakırköy, M9 Ataköy – İkitelli Sanayi ve Hızray hatları ilçenin sınırlarından geçmektedir. Ayrıca ilçenin içinden geçen minibüs ve İETT otobüsleri ile Metrobüs’e ulaşım kolaydır.



Bir yanıt yazın

Kategoriler


Popüler Yazılar


1886 Defa
1584 Defa